Walrusses example sentences
- Home
- "Walrusses" example sentences
Related (10): tusks, blubber, ivory, flippers, tundra, Arctic, teeth, seals, narwhal, whales
"Walrusses" Example Sentences
- Walrusses are the largest species of pinniped.
- Walrusses have two layers of fur to keep them warm in the cold Arctic waters.
- Walrusses use their tusks to break through ice and access food below.
- Walrusses use their sensitive whiskers to detect prey in the dark waters.
- Walrusses are also known for their loud vocalizations and social behavior.
- Walrusses can dive to depths of up to 600 feet in search of food.
- Walrusses are known to consume up to 6,000 calories a day.
- Walrusses are hunted for their blubber, which is used for oil and other products.
- Walrusses are a threatened species due to hunting and climate change.
- Walrusses are slow-moving animals that can reach speeds of up to 6 mph.
- Walrusses can live up to 40 years in the wild.
- Walrusses are found in the Arctic and sub-Arctic regions of the world.
- Walrusses have webbed feet that help them swim and move on land.
- Walrusses are social animals that live in large herds.
- Walrusses are able to swim up to 25 miles in a day.
- Walrusses are mostly found on sea ice and rarely come ashore.
- Walrusses have thick layers of blubber that keep them warm in the cold waters.
- Walrusses are known to migrate great distances in search of food.
- Walrusses are able to dive up to several minutes at a time in search of food.
- Walrusses are considered a keystone species in the Arctic ecosystem.
- Walrusses are a primary source of food for many Arctic predators.
- Walrusses are known to form strong bonds with other members of their herd.
- Walrusses can weigh up to 4,000 pounds and measure up to 11 feet in length.
- Walrusses have long tusks that can grow up to 3 feet in length.
- Walrusses have thick layers of blubber that can keep them warm in the cold waters.
- Walrusses are able to swim at speeds of up to 6 mph in the water.
- Walrusses are known to migrate great distances in search of food and mates.
- Walrusses are an important species in the Arctic ecosystem and are keystone species.
- Walrusses are hunted by humans for their blubber, which is used for oil and other products.
- Walrusses have two layers of fur to keep them warm in the frigid Arctic waters.
- Walrusses are known to consume up to 6,000 calories a day in order to survive.
- Walrusses have sensitive whiskers that help them detect prey in the dark waters.
- Walrusses are able to dive up to 600 feet in search of food and mates.
- Walrusses are social animals that form large herds and are known for their loud vocalizations.
- Walrusses can swim up to 25 miles in a day in search of food and mates.
- Walrusses are mostly found on sea ice and rarely come ashore, except during the breeding season.
- Walrusses are able to dive up to several minutes at a time in order to find food.
- Walrusses are hunted by humans for their blubber, which is used for oil and other products, and are a threatened species.
- Walrusses have long tusks that can grow up to 3 feet in length and are used to break through ice and access food below.
- Walrusses are slow-moving animals that can reach speeds of up to 6 mph on land and in the water.
Recently Searched